همایش بین المللی «میراث مشترک ایران و هند؛ نسخ خطی: ظرفیتها و چالشها» در تاریخ 30 دی ماه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «نخستین همایش بین المللی میراث مشترک ایران و هند؛ نسخ خطی: ظرفیت ها و چالش ها» در تاریخ 30 دی ماه 1400 در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد.
بررسی پیشینۀ نسخه پژوهی و نسخه شناسی در هند (شیوهها، مطالعات میان رشته ای، مطالعات دانشگاهی) از جمله اهداف اصلی این همایش بین المللی است. لذا از محققان ایرانی و غیرایرانی که به زبان های فارسی و انگلیسی آثار و پژوهش هایی دارند؛ دعوت می شود با شرکت در این گردهمایی آخرین نتایج مطالعات و پژوهش های خود را درباره میراث مشترک ایران و هند؛ نسخ خطی: ظرفیت ها و چالش ها به صورت مجازی ارائه کنند.
این همایش به همت دکترفاطمه جان احمدی، معاون پژوهشی سازمان، دکتر غلامرضا امیرخانی به عنوان دبیر علمی بخش ایران، دکترفرزانه اعظم لطفی دبیر علمی بخش هند و دکتر مهشید برجیان به عنوان دبیر اجرایی برگزار می شود و همچنین جمعی از استادان این حوزه در عرصه ملی و بین المللی اعضای کمیته علمی این همایش را تشکیل می دهند.
نقد و تصحیح متون و نسخههای خطی، متون ادبی مخطوط به زبانهای فارسی و عربی و زبانهایی نظیر سانسکریت، نسخههای خطی غیر اسلامی و معرفی آثار مخطوط و نسخههای تازه یاب در موضوعات: ادبی، هنری، تاریخ، جغرافیا، علوم و فنون، علوم عقلی، ادیان و عرفان از جمله محورهای این همایش است.
همچنین معرفی مجموعههای جدید، ناشناس و نفیس، مطالعات نسخه پژوهی در حوزۀ کتابت و تذهیب، مطالعات تطبیقی نگارگری در نسخههای خطی ایران و هند، فهرست نویسی نسخ خطی: شیوهها و چالشها، معرفی فهرستها و فهرستگانهای جدید، حفظ و نگهداری و مرمت نسخ خطی، شیوههای اطلاع رسانی نسخ خطی و مفاخر، نام آوران و پایوران عرصه مخطوطات از دیگر محورهای همایش عنوان شده است.
همایش بین المللی «میراث مشترک ایران و هند؛ نسخ خطی: ظرفیتها و چالشها» در تاریخ 30 دی ماه برگزار میشود. مهلت ارسال چکیده مقالات تا 15 مهرماه تعیین شده است و پژوهشگران و محققان تا 20 آذرماه میتوانند متن کامل مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
لازم به توضیح است، چکیده مقالات ارسالی باید بین 250 تا 300 کلمه به زبان فارسی یا انگلیسی باشد. آدرس پست الکترونیکی همایش: iranindiamanuscript@gmail.com است و گزیده مقالات برتر همایش در قالب ویژه نامه نشریات علمی و یا به صورت کتاب منتشر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید