مدیر کل دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی و دبیر کمیوسیون نشریات علمی ایران در همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران گفت: در شرایطی که وزارت علوم با برخورداری از بیش از 400 انجمن علمی قصدی برای موافقت با تاسیس انجمن علمی جدید نداشت، پیگیری ها و انرژی فوق العاده موسسان این انجمن و تازه بودن و بکر بودن این حوزه در فضای علمی کشور، ما را بر آن داشت که این نهاد علمی را تشکیل دهیم و امروز با گذشت 3 سال از عمر کوتاه آن شاهد نتایج بزرگی از این نهال نوپا هستیم.
وی افزود: در حالی که انجمنهایی با دهها سال سابقه و نشریات علمی متعدد هنوز موفق به دریافت رتبه علمی بین المللی نشدند، نشریه این انجمن علمی در عرض دو سال به بالاترین رتبه علمی کشور یعنی نشریه علمی بین المللی ارتقا پیدا کرد و نمایه اسکوپوس را در عرض کمتر از 2 ماه از اقدام، بدست آورد. همچنین برگزاری منظم همایش های علمی سالانه که هرسال با نتایجی بهتر و مجموعه مقالاتی غنی همراه بوده است، جان تازه ای به این عرصه دمید. وی تاسیس آزمایشگاه آنالیز فنی کتب و اسناد را قله فعالیتهای بین رشته ای این انجمن دانست و گفت: چنین اقدامی آن هم با استفاده از پاداشی که وزارت علوم برای بین المللی شدن نشریه به انجمن پرداخته بود نشان از قصد خالص مدیران انجمن علمی برای کار پژوهشی و نه هیچ چیز دیگر در این مجموعه ات و ما به داشتن چنین انجمنی در کشور می بالیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، مدیر کل سیاستگذاری و برنامهریزی پژوهشی وزارت علوم و از دانشمندان برتر یک درصد جهان، گفت: برگزاری این نشست در این مکان تاریخی و جایگاه با این افراد شاخص، از اهمیت بسیاری برخوردار است. تاثیر یک سیاستگذاری درست میتواند نمودهای بهتری را رقم بزند.
وی افزود: وزارت علوم با تأسیس انجمنها نقش انقباضی دارد. نسخ خطی گنجینه عظیمی است که امیدواریم انجمن تحقیق و تصحیح نسخ خطی بتواند با رویکردی درست، برای پاسداشت این گنجینه قدمهای مثبتی بردارد . نشریه بینالمللی تحقیق و تصحیح نسخ خطی نیز، ویترین این انجمن است و ما به طور کامل از آن حمایت کردیم.
دکتر صمد نژاد ابراهیمی از پژوهشگران بین المللی برجسته کشور و دبیر کمیسیون نشریات علمی و مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، سخنران بعدی همایش علمی بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران بود. این همایش با مشارکت کتابخانه مجلس شورای اسلامی روز 16 آبان 1403 در محل مجلس شورای ملی (موزه کتابخانه مجلس) برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید