دکتر طیب: ره صد ساله با لطف خداوند در سه سال، با همت و پشتکار دانشمندان این حوزه پیموده شد
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، کتابخانه مجلس، همایش بینالمللی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی ایران را با همکاری انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخههای خطی، دیروز، شانزدهم آبان ماه ۱۴۰۳ در تالار شهید مدرس موزه مجلس برگزار کرد.
دکتر زهیر طیب، رئیس انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران در این همایش گفت: مکان، زمان و سطح حضور مهمانان ایرانی و غیر ایرانی حاضر در همایش، گویای اهمیت پرداختن به موضوع پژوهش در کتابها و اسناد کهن است که در افواه به آن نسخه و سند خطی می گویند.
وی افزود: متخصصانی به ما گفتند که: تاریخ علم کتابشناسی در حوزه نسخه های خطی به قبل و بعد از نوآوری و حرکت این انجمن در حوزه قدمت سنجی و اصالت سنجی بازمی گردد و فناوری جدید بکارگرفته شده در این حوزه هم اکنون بر لبه دانش است.
وی ادامه داد: یکی از متخصصان برجسته این حوزه در مجلس حضور دارند و ایشان تصدیق کردند که کاربرد این روش برای قدمت سنجی و تشخیص ابعاد مادی و تفاوتهای زمانی و واکنشی یکی از دقیق ترین روشهای موجود در جهان است چنان که حتی روزی می توان از نوشتن متن در صبح و عصر و تابستان و زمستان گزارش علمی و مبتنی بر سنجه ها و شاخصهای آماری داد.
وی افزود: آزمایش رادیو کربن 14 برای حوزه نسخه شناسی دارای دو ایراد بزرگ است که نخست، از بین رفتن کاغذ بر اثر سوخته شدن و عدم امکان تکرار آزمایش بر روی آن و نابودی موضوع آزمون بوده و دوم، خطای نتیجه گیری که بین 38 تا 68 سال از زمان واقعی تفاوت دارد.
این در حالی است که دقت روش طیف مرئی و فرابنفش، فراتر از تصور فعلی دانش نسخه شناسی است و پس از چندین سال با گردآمدن بانک اطلاعاتی طیف از نسخه های خطی، کوچکترین جزئیات و ابعاد مادی اثر زیر چشمان تیزبین سیستم، آشکار خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون با سپری کردن مراحل فنی و آزمونها و کنترلهای لازم، مجوز آزمایشگاه طیف سنجی برای گروه پژوهشی این انجمن صادر شده و در نشانی labdoc.ir فعال می باشد و پس از تبادل تفاهمنامه با مراکز مختلف، طیف گسترده ای از خدمات این حوزه را پوشش خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید