تبریک دومین سالگرد تاسیس انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران
1401-12-04
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
دومین سالگرد تاسیس انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران را به شما اعضای محترم تبریک می گوییم.
در دو سال گذشته این افتخار را داشتیم تا در سایه همراهی شما گرامیان و دانشوران، فعالیتهای علمی انجمن را با تاکید بر کیفیت و نوآوری راه اندازی کنیم.
برگزاری همایش سالانه تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران با مشارکت دانشگاههای بزرگ کشور و انتشار نشریه پژوهشهای نسخه شناسی و تصحیح متون با درجه علمی دو قلّۀ این فعالیتهاست.
گردآوری منابع آموزشی خارجی و داخلی در پایگاه اطلاع رسانی makhtootat.ir شامل کتاب و فیلم و … برای نخستین بار، مرجعی آموزشی برای فراگیران و متخصصان دیگر رشته ها و علاقمند به حوزه تاریخ علم با دسترسی آسان ایجاد کرد.
ایجاد بانک اطلاعاتی نسخه های خطی جهان و گردآوری بیش از نیم میلون نسخه خطی در مرکز داده این انجمن، مسیر دستیابی پژوهشگران به نسخه های خطی را هموار کرده است. هرچند تا بهینه سازی این بانک اطلاعاتی راهی در پیش است.
در ادامه با تمرکز بر فرایند آموزش، در نظر دارد آکادمی علمی مخطوطات را با مشارکت تمامی موسسات فعال در این حوزه و امکانات و توامندیهای دانشگاهها و حوزه های علمیه به صورت آنلاین و کارگاهی راه اندازی نماید و از این رهگذر به جویندگان این دانش، مهارتهای لازم برای تصحیح و تحقیق متون خطی را بیاموزد.
در کنار این بروندادهای اجرایی، انجمن، مستندات مدیریتی شامل Mission و Vision بیانیه ماموریت و چشم انداز خود را تدوین و به تصویب رسانده است. این دو سند، نقشه راه فعالیت انجمن در سالهای آتی خواهد بود.
همچنین به لطف فعالیتهای صورت گرفته در دو سال پیاپی، رتبه انجمن در ارزیابی سالانه کمیسیون انجمن های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، هر سال با ارتقاء درجه همراه بوده است.
انتشارات تراث اسلامی به عنوان بازوی نشر این انجمن، کتابهای درخور و متون فاخری را در این دو سال منتشر ساخت و روند تبدیل پایان نامه های تصحیح متن به کتابهای ارزنده در این انتشارات دنبال می شود.
در حال حاضر 4 پایگاه اینترنتی makhtootat.ir ، Torathpub.ir ، Codicology.ir و mconference.ir فعالیتهای این انجمن علمی را بازتاب می دهند.
امید که با حمایت شما اعضای گرامی و جذب دانشجویان و دانشوران ارجمند، انجمن، روند تکامل خود را بیش از پیش بپیماید و لطف خدا بر سر این فعالیت هویت ساز و بااهمیت، سایه گستر باشد.
شاگرد کوچک مدرسه تحقیق و تصحیح متون
زهیر طیب
[/vc_column_text][vc_message]
دکتر زهیر طیب
- پژوهشگر نسخه های خطی و تحقیق نص
- مدیر انتشارات بین المللی دارالتراث
- مدیرمسؤول فصلنامه تحقیقات ادبی و مخطوطات
- رئیس انجمن علمی
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]
دیدگاهتان را بنویسید